Risotto

  •  

       

  • Rizotas arba risotto – patiekalas, populiarumu italų namuose prilygstantis makaronams ir picoms, žinoma, mėgstamas ir kitų šalių, tarp jų – ir Lietuvos, virtuvėje. Savo internetinės parduotuvės pirkėjams siūlome įsigyti ne tik aukščiausios kokybės, Italijoje užaugintų „Carnaroli“ ir „Arborio“ ryžių – pagrindiniu „smuiku“ kiekvieno tikro rizoto recepte „griežiančio ingrediento – bet ir įvairių skonių risotto paruoštukų (pavyzdžiui, risotto su baravykais, risotto su šafranu ir kita), akimirksniu, be jokių pastangų leidžiančių gardžiuotis išskirtinio skonio, aukščiausios kokybės, tarytum profesionalaus virėjo paruoštais patiekalais.

    Kokie ryžiai rekomenduojami risotto gamybai?

    Rizotas – patiekalas, suteikiantis improvizacijos laisvę virtuvėje. Pastarojo gamybai galima pasitelkti ne tik įvairius paruošimo būdus, bet ir, atsižvelgiant į individualų skonį bei turimus produktus – įvairius, kaskart skirtingus ingredientus. Tiesa, nepriklausomai nuo to, pagal kurį receptą gaminsite šį patiekalą, pagrindinė tikrojo rizoto sudėtinė dalis – Italijoje auginami išskirtinės kokybės bei skonio ryžiai.

    Risotto ryžiai – tai „Arborio“ ar „Carnaroli“ rūšies ryžiai, kurie yra siūlomi ir www.maistassielai.lt elektroninėje parduotuvėje.

    •  „Arborio“ – baltieji trumpagrūdžiai itališki ryžiai, sudėtyje turintys daug krakmolo, dėl kurio, išvirę, išorėje jie įgauna patrauklią kreminę konsistenciją, yra lipnūs, tačiau viduje išlieka tvirti. Būtent tokios ryžių savybės yra reikalingos tobulam rizotui, taip pat ir, pavyzdžiui, pudingui.
    •  „Carnaroli“ – vidutinio ilgio, taip pat krakmolingi, išvirę tvirtą konsistenciją išlaikantys ryžiai, idealiai tinkantys ne tik rizotui, bet ir įvairių salotų gamybai.

    Tinkamos ryžių rūšies pasirinkimas – būtina sąlyga, norint išgauti tikrąjį rizoto skonį.

    Rissoto paruoštukai – galimybė mėgautis kulinariniais šedevrais čia ir dabar

    Nors rizotas – nesunkiai pagaminamas, kulinarinę laisvę suteikiantis ir, žinoma, naudojant kokybiškus, tinkamos rūšies ryžius bei kitus ingredientus, skonio receptorius pamaloninantis patiekalas, ne kiekvienas ir ne visada turime laiko suktis virtuvėje. Mūsų asortimente esantys risotto paruoštukai – idealus pasirinkimas Jūsų pietums ar vakarienei, o gal – netikėtų svečių vaišėms. Viskas, ko reikia, norint pagaminti šį, kokybiškos sudėties ir puikaus skonio itališką, tarytum tikro virtuvės šefo rankomis sukurtą patiekalą, tai – tiesiog įpilti vandens, o pabaigoje – užberti tarkuoto kietojo Parmezano tipo sūrio. Skanaus!

    Galime pasiūlyti įvairių rūšių risotto paruoštukus, pavyzdžiui, rizoto su šparagais, risotto su grybais ar net su tokiais prabangiais komponentais, kaip trumai, šafranai ir pan., leidžiančius išpildyti individualius Jūsų skonio receptorių pageidavimus bei užtikrinančius meniu įvairovę.

    Vienas iš svarbiausių mūsų veiklos principų – tiesioginis bendradarbiavimas su gamintojais, prekes perimant tiesiai iš jų, be jokių tarpininkų. Tai – garantija, jog tiek risotto ryžiai, tiek ir bet kuri kita mūsų internetinėje parduotuvėje įsigyta prekė bus kokybiška, originali, perteikianti autentišką to produkto skonį.