Alyvuogės

  • Formuodami savo asortimentą, elektroninės parduotuvės www.maistassielai.lt pirkėjams norime pasiūlyti tik išskirtinius, aukščiausios kokybės produktus. Vienas jų – iš Kalamata regiono, esančio Peloponeso pusiasalyje (Graikija), kilusios, tokį patį pavadinimą gavusios Kalamata alyvuogės, vertinamos dėl savo kokybės, o taip pat, žinoma, ypatingo – intensyvaus, saldžiarūgščio – skonio bei estetinių savybių. Šios rūšies alyvuogės yra didelės, ovalios formos, išsiskiria unikalia spalva, galinčia varijuoti nuo tamsiai violetinės iki juodos, o kartais – marmurinio ar baltomis dėmelėmis dengto paviršiaus. Kalamata alyvuogės įprastai konservuojamos drėgnoje druskos ir vandens darykloje, taip išsaugant jų natūralų skonį bei spalvą.

    Dar neatradote savo mėgstamiausios alyvuogių rūšies? Siūlome paragauti Kalamata alyvuoges be kauliukų, kurių unikalus saldžiarūgštis, su juntama švelnia sūrumo gaidele skonis neužgožia, bet, priešingai, leidžia pajusti natūralų alyvuogių skonį.

    Kaip gali būti panaudojamas alyvuogės?

    Kalamata alyvuogės pasižymi ryškiu, intensyviu saldžiarūgščiu, stiprų aliejaus poskonį turinčiu skoniu. Iš šios, vienos populiariausių rūšių alyvuogių yra išgaunamas ypatingo skonio, labai vertinamas aliejus. O pačios alyvuogės, tiek dėl savo skonio, tiek ir puikių estetinių savybių – plačiai naudojamas produktas ne tik tiek Viduržemio regiono virtuvėje, bet ir visame pasaulyje. Pastarosios, valgomos vienos – puikus užkandis kiekvienam gurmanui. O taip pat – tobulas ingredientas, gaminant tokius patiekalus, kaip, pavyzdžiui, salotos, sumuštiniai, užkandžiai, padažai ir kita.

    Nereikia būti net profesionalu kulinarijos srityje, jog šį produktą pamiltumėte ir „prisijaukintumėte“ savo virtuvėje – internetu apstu receptų. Svarbu atrasti tinkamą alyvuogių rūšį (Kalamata – neabejotinai viena tokių) ir, žinoma, rinktis tik kokybišką šios prekių kategorijos produkciją.

    Kuo alyvuogės gali būti naudingos Jūsų sveikatai?

    Alyvuogės – produktas, skirtas ne tik Jūsų skonio receptorių palepinimui, bet ir, įtraukus į savo kasdienį racioną, galintis atnešti potencialią naudą Jūsų sveikatai. Kalamata alyvuogėse gausu mononesočiųjų (sveikųjų) riebalų rūgščių, galinčių prisidėti prie žemesnės širdies ir kraujagyslių ligų, taip pat – insulto, susirgimo rizikos. Yra mokslinių tyrimų, kurių rezultatai leidžia daryti prielaidą, jog didelis kiekis alyvuogėse esančių antioksidantų gali būti susijęs su mažesne onkologinių ligų susirgimo galimybe.

    Šiame produkte esanti geležis, kalcis ir varis – mikroelementai, susiję su širdies sveikata, mažesne mažakraujystės (anemijos) rizika ir tvirtais kaulais. Vitaminai A ir E, kurių taip pat gausu šios rūšies alyvuogėse, gali prisidėti ne tik prie sklandesnės širdies veiklos, bet ir stiprinti regėjimą.

    Marinuotos alyvuogės, dėl savo gamybos būdo turinčios daug fermentų ir bakterijų, yra svarbios, kalbant tiek apie virškinimo sistemos stiprinimą, tiek ir imuniteto gerinimą.

    Ką svarbu žinoti, prieš perkant alyvuoges?

    Norint, jog Kalamata ar bet kurios kitos rūšies alyvuogės atskleistų geriausias savo skonio savybes bei, dėl sudėtyje esančių medžiagų, būtų naudingos Jūsų sveikatai, svarbu, jog alyvuogės internetu ar fizinėse prekybos vietose būtų įsigyjamos, prieš tai susipažinus su konkretaus produkto charakteristika, pagrindinį dėmesį, žinoma, skiriant ne žemiausiai kaina, bet kokybei.

    Mūsų internetinę parduotuvę prekės pasiekia ne per tarpininkus, bet tiesiai iš gamintojų. Tokia verslo praktika – garantas, jog www.maistassielai.lt internetinės parduotuvės pirkėjai įsigis tik originalias, aukščiausios kokybės prekes, nesvarbu, tai būtų alyvuogės ar bet kuris kitas mūsų asortimente esantis produktas.